loading

Special Power League

Special Power League

Projekt Hrvatske nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju pokrenula je udruga Akademija zdravog življenja uz pomoć Zaklade Mateo Kovačić, a uz domaćina prvog turnira GNK Dinamo uključili su se Hrvatski nogometni savez, SILab habilitacijski centar za djecu s teškoćama u razvoju i Hrvatski paraolimpijski odbor, centri za odgoj i obrazovanje iz Hrvatske, kao i četiri hrvatska nogometna kluba HNK Osijek, NK Istra 1961, NK Slaven Belupo i HNK Rijeka.

Sudionici prvog turnira održanog 13. studenog 2018. godine na Maksimiru bile su momčadi Dinamo, Koprivnica, Istra 1961, Osijek i gosti iz Bosne i Hercegovine - škola fudbala Respekt. 

Djeca s teškoćama u razvoju nemaju adekvatne mogućnosti bavljenja sportom pa je glavni cilj motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Na treninzima i turnirima djeca u sklopu ovog projekta mogu uživati u nogometu i međusobnom druženju, a mnogi su sada po prvi put imali priliku sudjelovati na treninzima pod vodstvom trenera i stručnih fizioterapeuta. Turnir je prošao u ugodnoj, zabavnoj, sportskoj atmosferi, a sudionici su stvorili brojna nova prijateljstva, što je zapravo i jedan od ciljeva projekta.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija