loading

Nogometni i rukometni turnir „Croatia Trophy“

Nogometni i rukometni turnir „Croatia Trophy“

Suradnja s Međunarodnim dječjim sportskim turnirom „Croatia Trophy“ u sklopu projekta Youth Movement Power/ Snaga djece u pokretu

Osnovna sastavnica projekta “Snaga djece u pokretu” je  Međunarodni nogometni i rukometni turnir „Croatia Trophy“ za djecu u dobi od 9 do 17 godina. Cilj projekta je međunarodna popularizacija sportskih aktivnosti te razvijanje generalne svijesti o važnosti zdravog načina života od najranije dobi. Na manifestaciji održanoj u ožujku 2018. godine u Rovinju, sudjelovali su  dječji nogometni i rukometni klubovi djece s teškoćama u razvoju iz  Austrije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Hrvatske, sveukupno više od 100 ekipa iz 50 klubova s više od  2500 natjecatelja.

U suradnji sa Zakladom Mateo Kovačić održan je i simpozij pod nazivom ''Integriranje djece s teškoćama u razvoju u sport te uloga roditelja, odgojitelja, trenera i stručnih suradnika”'. Cilj ovog projekta je otvaranje potpuno nove dimenzije društvene odgovornosti kako bi se o ovoj važnoj temi senzibilizirala i najšira javnost.. Djeci s teškoćama u razvoju, projekt omogućuje prije svega inkluziju te potom i podizanje samopouzdanja, veći stupanj uključenosti u sportske aktivnosti te pozitivan utjecaj na samostalnost, prihvaćenost u grupi kao i opću socijalizaciju.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija